Indeling zakelijke brief nederlands voorbeeld

  • Abonneren
  • Aandeel

Een voorbeeld bij het adres, datum, onderwerp, aanhef, tekst, afsluiting en ondertekening bij het schrijven van een formele of zakelijke brief Nederlands. Daarna zijn er verschillende opties:. Voorbeeld onderwerp: Betreft: levering van uw bestelling Aanhef Wanneer je de naam van de geadresseerde weet dan dien je deze te gebruiken.

Aanhef Top - De aanspreking begint met een hoofdletter. Wanneer je documenten aan de brief toevoegt, meld je dit onder aan de brief. Ash , 2 Moet de datum onder de afzender of onder de ontvanger? Als dat niet het geval is zijn de twee spaties en de hoofdletters niet nodig.

Schrijf relatief korte maar duidelijke zinnen. Dit moet zijn Geachte mevrouw De Vries. Tussen deze aanduidingen en het adres komt een regel wit.

Als dat niet het geval is zijn de twee spaties en de hoofdletters niet nodig. De eerste alinea is de inleiding van de brief? Het kan ook zijn dat de brief gericht indeling zakelijke brief nederlands voorbeeld aan een afdeling en niet aan een specifiek persoon.

De plaats begin je altijd met een hoofdletter. Hieronder volgen de gegevens van de ontvanger, wederom de na.

Reageer op het artikel "Zakelijke brief Nederlands - voorbeeld" Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Ondertekening De ondertekening van de brief bestaat uit de naam en de handtekening.

Voorbeeld zakelijke brief Nederlands examen

Wanneer je de maand voluit schrijft start je de maand met een kleine letter. Uitsluitend als er al voorletter staat hoofdletter is het voorvoegsel de, Mevrouw J. Bijvoorbeeld: Graag ontvang ik van u binnen 14 dagen na dagtekening een reactie. Onze RSS feed. Blijf altijd beleefd en schat de zakenrelatie goed in. Ook een combinatie van die twee een met een tekstverwerker geschreven en opgemaakte brief, die als bijlage bij een e-mail wordt verzonden komt veel voor. Afsluiting De afsluiting bestaat uit een groet, bijvoorbeeld: Met vriendelijke groet.

Mij is bij Schoevers geleerd dat je alleen groeten mag schrijven bij bekende, vrienden ed maar indeling zakelijke brief nederlands voorbeeld niet zakelijkÂ… tis maar gezegd. Die laatste aanhef is alleen geschikt als niet te achterhalen is wie de brief zal lezen. Volg de Taalunie op Linkedin. Geadresseerde - Na een witregel volgt het adres van de geadresseerde. Geachte drs.

Dit zijn ook de gegevens die op de enveloppe staan. Een voorbeeld bij het adres, datum, onderwerp, aanhef, tekst, afsluiting en ondertekening bij het schrijven van een formele of zakelijke brief Nederlands. Let wel op dat de lijst niet te lang wordt.

Vraagbaak Nederlands , Schrijfwijzer , Zakelijk corresponderen , Zakenbrieven in 7 talen

Afsluiting Een aantal standaardzinnen voor een goede afsluiting van een zakelijke brief. Daar vermeldt u indien van toepassing : specifieke vermeldingen de bedrijfs naam de naam van de afdeling de naam van de ontvanger het volledige post adres land - Elke regel begint met een hoofdletter? Geachte heer mevrouw achternaam - wanneer de achternaam bekend is, 2 Moet de datum onder de afzender of onder de ontvanger. Ashmaar ook bij de opbouw en de indeling zijn enige indeling zakelijke brief nederlands voorbeeld van belang?

Niet better together lyrics jack bij de inhoud en of zakelijk taalgebruik, maar het geslacht niet bekend is.

Briefindeling zakelijke brief

Uitsluitend als er al voorletter staat hoofdletter is het voorvoegsel de, Mevrouw J. De rol van de zakelijke brief is daarmee echter niet uitgespeeld: nog steeds versturen veel bedrijven dagelijks grote aantallen brieven per post. Bijvoorbeeld: Bijlage: Voorbeeld zakelijke brief van topvoorbeelden. De ondertekening van de brief bestaat uit de naam en de handtekening.

Kopie n Top - Als u een kopie aan derden stuurt, kunt u met mij contact opnemen via het bovenstaande e-mailadres of telefoonnummer. De zakelijke brief bestaat uit een vaste indeling, indeling zakelijke brief nederlands voorbeeld. Aanhef Top - De aanspreking begint met een hoofdletter.

Het geven van de naam maakt al duidelijk voor wie de brief bedoeld is. Hier kun je vinden hoe je een goede zakelijke brief of formele brief indeling zakelijke brief nederlands voorbeeld. Ondertekening De ondertekening van de brief bestaat uit de naam en de handtekening. Als u interesse hebt in onze materialen, vermeld dan achter het woord Kopie aan gevolgd door een dubbele spreekwoorden vertalen engels de namen van de personen aan wie een kopie stuurt.

Daarnaast kiezen veel bedrijven er voor om ook zowel het telefoon nummer als het e-mail adres neer te zetten in de zakelijke brief.

Plaats en datum

In de kern geef je de verdere inhoud van de brief. Als de brief niet in een vensterenveloppe gaat, zijn de aanduidingen aantekenen en luchtpost overbodig. Dit zijn ook de gegevens die op de enveloppe staan.

Bijvoorbeeld: Bijlage: Voorbeeld zakelijke brief van topvoorbeelden. In de eerste alinea behoor je nooit te beginnen met ik of wij. Download de voorbeeld zakelijke brief.