Hoe los je een rubiks kubus op 4x4

 • Abonneren
 • Aandeel

Let op bij onderstaande afbeelding zit geel dus opgelost onderop. Moeilijk te gebruiken. Pas wel op!

Het gaat hier dus om centers, niet om randen. Omdat je wit onder hebt, zit er als het goed is nu niet alleen daar een blok, maar ook bovenaan. Klik op de knop Oplossen wanneer het door elkaar gegooide juist is ingesteld en wacht op het programma om de optimate oplossing te vinden. Bij het oplossen van de 4e kleur is het wel weer belangrijk dat je tegenovergestelde kleur neemt van de derde opgeloste kleur.

Als het goed is heb je nu de 4×4 Rubiks Revenge kubus opgelost.

In niet alle gevallen zal je de kubus kunnen oplossen zoals je dat gewend bent. Ik hoop dat het je nu makkelijker lukt. Float Transp Left Right Flip. Voordat je dit algoritme uitvoert moeten de blokjes wel gelijk zitten in positie en dus niet zoals in de vorige stappen schuin tegen over elkaar. Het is logisch dat je, het witte blokje weer sloopt. Bekijk de handleiding Bekijk de handleiding.

Lekker je brein bezig houden met deze kubus. Nu doe je de volgende 'formule' als je het zo wilt noemen : l' U l. Maak een Gratis Website met JouwWeb.

Het oplossen van de randstukjes (paren)

Zodra er een geel blokje in Um zit, draai Um dan net zo vaak totdat dat gele blokje ook vooraan zit. Het derde blok dat je gaat oplossen kan weer een willekeurige kleur zijn van de nog overgebleven kleuren.

Nu ga je weer even je inzicht gebruiken om met alleen d, u, R, F, L en D tussen wit en geel dus in de twee middelste lagen   ook zo een blok van 1 bij 1 bij 2 te krijgen. Het er één zonder stickers, dus gaat lang mee gaan! Op een aantal onderdelen is het duidelijk verschillend van de oplossing van de 3×3 Rubiks kubus.

 • Dit is denk ik niet heel moeilijk, zeker niet als je CFOP gebruikt voor de 3x3.
 • Nu moet je de randblokjes nog gaan maken, en dan ook nog eens zonder de centerblokjes te slopen! Nog een ding, in de formules voor de 4x4 gebruik ik de officiële notatie, zie 3x3 onderaan.

Uiteindelijk ga je de 44 kubus oplossen als een 33 kubus. Rubik's Snake Leer even deze formule uit je hoofd: r U' R' U r' Je gaat met deze formule de randblokjes oplossen. Verdere uitleg vind retour en bourgogne imdb hier. Voordat je begint Bekijk de weergave die je het leukst vindt met de kleine tabbladen boven de kubus of klik op Hulp voor meer assistentie.

Is je dat gelukt. Doe dan: l' U2 l bijna hetzelfde als die andere dus.

Voordat je begint

Oké, en nu? Zo ja, dan heb je geluk. Dit is denk ik niet heel moeilijk, zeker niet als je CFOP gebruikt voor de 3x3. Prima kwaliteit, is in tegenstelling tot eerdere reviews niet met stickers.

Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is. De fout in de pariteit kan ook voorkomen in een andere kleur dan het voorbeeld, kun je wit en geel echt wel in 10 seconden krijgen. Indian restaurant rotterdam halal het goed is heb je nu wit en geel opgelost, hoe los je een rubiks kubus op 4x4. Je moet opletten dat je reeds opgeloste gedeelte niet meer uit elkaar haalt bij het oplossen van het volgende vierkant.

Rood moet tegenover oranje, rechts midden dus. Het kan best even wat tijd kosten voordat je dit onder de knie hebt, dus moet oranje onderop, het algoritme om het op te lossen blijft dan wel gelijk. Het zwarte deel is ?

Productbeschrijving

Dus kijk voordat je hem in de war draait even of dat allemaal klopt. Het grootste verschil tussen de 4×4 kubus en de 3×3 is dat de middenblokjes niet vast zitten! Als het goed is heb je nu alle randblokjes samengevoegd en ziet je 4×4 kubus er ongeveer als volgt uit;.

Leer wel even alle formules uit je hoofd:.

 • Heel simpel: Doe alsof die wel is opgelost.
 • Tip: als de 2 blokjes recht tegenover elkaar zitten en je ze niet met een u of d turn kan samenvoegen dan kan het volgende algoritme uitvoeren om ze schuin tegenover elkaar te zetten: LI — R — U — F — UI — L.
 • Levertijd We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen.
 • Dus kijk voordat je hem in de war draait even of dat allemaal klopt.

Leer even deze formule uit je hoofd:. Leer hier hoe je de Rubiks kubus oplost. Bij het oplossen werk je met kleine letters en hoofdletters. Je herhaalt deze situatie tot je de laatste 2 nog moet samenvoegen. Serie: Rubik's Cube. En ja, hierbij zijn ook weer twee mogelijkheden:. Eindeloos speelplezier.

Productspecificaties

Trouwens, ik heb ook uitleg voor 4BLD! Deel 2 kun je denk ik zo ook wel onthouden. Je kan starten met het oplossen van de kubus zoals je een 3×3 oplost.

Als je mijn uitleg voor de 3x3 zonder te kijken   hebt gelezen, weet je dat dat blokje FD heet Ja, maar dat zijn er twee!

Reviews Schrijf een review. In dit geval lossen we het op via de L-zijde. Verkoop door bol. Zorg weer dat wit nog steeds onderaan is.

 • Eliane 09.01.2021 05:20

  De kleuren blauw, oranje en geel moeten dus met de klok mee staan.

 • Nore 13.01.2021 09:27

  Je gaat nu eerst de 3e eigenlijk 4e laag oplossen.