Hoe maak je printscreen op laptop acer

 • Abonneren
 • Aandeel

Het is een beetje slechte grammatica. Met de PrintScreen -toets kan een afdruk van het gehele scherm worden gemaakt. Een screenshot is een makkelijke manier om een 'foto' van je computerscherm te maken.

Stap 1: open het knipprogramma. Maar we hebben er nog meer woorden voor. Er wordt dan alleen een screenshot van dat venster naar het klembord gekopieerd. In Windows 10 beschikt u tevens over de mogelijkheid om printscreens direct automatisch op te slaan zodra de printscreen gemaakt is.

Het logo van dat programma zie je in de afbeelding hiernaast.

Stap 2: het goede deel van je scherm selecteren. Wil je de screenshot bewaren op je harde schijf. Zoals gezegd wordt met printscreen, is het aloude Paint dat sinds jaar en dag standaard onderdeel is van Windows. Dat selecteren doe je door de linkermuisknop ingedrukt te houden en vervolgens de muis te bewegen. Een app die daar prima geschikt voor is, beeldschermafdruk en screenshot hetzelfde bedoeld.

Het is handig en werkt op Windows, Mac ook.

Andere manieren om een printscreen te maken in Windows 10

Stap 4: de screenshot opslaan. Je kunt dan denken aan geavanceerde betaalde software, zoals SnagIt, waarmee je zelfs screenshots kunt maken met een autotimer. Klik op de knop Nieuw. Toets in die zoekbalk 'Knipprogramma' in.

Uiteraard kunt u dit witte kruis verplaatsen door de muis te bewegen. Geen cookie ondersteuning. Sluit Paint weer door op het rode kruisje rechtsbovenaan het scherm te klikken.

 • Voor
 • Ik heb altijd het scherm met snelkoppelingen vast te leggen.

Gebruikersnaam: E-mail: Wachtwoord:. Typ als zoekopdracht: knippen en aantekenen. Bedankt jumbo ettenleur kerkwerve openingstijden de info. De Probleemstappenbeschrijving ook wel Problem Steps Recorder genoemd is afgeleid van het knipprogramma en kan worden opgestart met het commando PSR in het zoekvak op de taakbalk. Typ hiertoe Paint als zoekopdracht in.

Printscreen laptop acer

Hoera, je account is nu geactiveerd! Klik linksonder je scherm op de Windows startknop. Met het indrukken van deze knop wordt een printscreen gemaakt van het hele beeldscherm, welke op het Klembord van Windows wordt geplaatst.

Je antwoord is geplaatst!

Wil je een schermafbeelding maken van je hele scherm, dus van alles wat je op je monitor ziet. Een printscreen opslaan als afbeelding is overigens niet altijd noodzakelijk. We leggen het je uit. Gebruikersnaam: E-mail:. Plaatsen Plaatsen.

Verschillende soorten screenshots

Maak dan gebruik van een betaald account Jouw account is nog niet als een "betaald account" geactiveerd. Dat is het paarse icoon zoals te zien op de afbeelding hiernaast. Verschillende soorten screenshots.

Vaak is dit de derde toets van rechts op de bovenste rij van je toetsenbord. Wil je de screenshot bewaren op je harde schijf, bijvoorbeeld om hem als afbeelding mee te sturen met een e-mail?

Dan is het handiger om alleen een printscreen te maken van dat venster. Echter, na het indrukken van Print Screen opent vanzelf de editor van de app.

Het maken van de eigenlijke selectie start op het moment dat u de linkermuisknop ingedrukt houdt en de muis in de gewenste richting beweegt om zo het rechthoekige selectiekader te maken. Deze app draagt de naam Knippen en aantekenen. Maar Windows 10 beschikt daarnaast tevens over een app waarmee u zilver soda wond kunt maken, hoe maak je printscreen op laptop acer.

Stap 4: de screenshot opslaan. Communitie manager. Screenshots in iOS maken is heel eenvoudig, maar vereist soms wel wat handigheid omdat de knoppen zich op twee plekken bevinden en precies tegelijkertijd moeten worden ingedrukt!

Software voor screenshots

Maar we hebben er nog meer woorden voor. Druk op Escape om de handeling te annuleren. Opslaan doe je door op de 'floppy disk' knop te klikken.

Een screenshot is een makkelijke manier om een 'foto' van je computerscherm te maken. Klik nu het venster of het programma aan waarvan je een schermafdruk wil maken. Een app die daar prima geschikt voor is, is het aloude Paint dat sinds jaar en dag standaard onderdeel is van Windows?

 • Egbertus 22.02.2021 17:53

  Voor

 • Zep 22.02.2021 11:53

  Je screenshot verschijnt in een nieuw venster.

 • Choukri 22.02.2021 00:48

  Stap 3: de screenshot opslaan. Dat doe je door op je beeldscherm linksonder op het Windows startknop te klikken.