Sinterklaas spel met de klas

 • Abonneren
 • Aandeel

Vergeet niet bij de collega sites te kijken, er staan prachtige materialen tussen! Zo maken jullie er samen een verhaal van.

Je hebt wel de ruimte nodig! Ieder jaar zie ik rond deze periode de berichten verschijnen waarin leerkrachten van groep 5, 6, 7 en 8 tips vragen voor het vieren van het sinterklaasfeest in de bovenbouw. Op de site van juf Judith  staat een leuk idee en daar zijn meer lesideeën te vinden voor het sinterklaasfeest in de bovenbouw die je in die periode zou kunnen uitvoeren.

Welk spel ga je spelen? De kinderen moeten dan door te voelen, luisteren en ruiken erachter komen wat er in het pakje zit. Hij krijgt er ook de wensenlijstjes van de kinderen.

De winnaar is het team met de meeste punten. Erg snel spel! Een leuk idee is om de groepen een unieke naam te laten verzinnen, laat dit natuurlijk wel bij het thema Sinterklaas passen. Vorig bericht Leerkracht tag. Kolder Pieten. Tenslotte moeten zij de pakjes vaak wegbrengen voor de Sint.

Kringspellen / spellen voor groepen

Bij de sinterklaas spellen voor volwassenen vind je ook surprise spelletjes om ze uit te mogen pakken of om cadeautjes te verdelen. Hij krijgt er ook de wensenlijstjes van de kinderen. Welke groep heeft als eerste alle pakjes aan de overkant gebracht? Wanneer alle kinderen een afbeelding hebben vormen zij groepen met de leerlingen die hetzelfde plaatje hebben gepakt. Er zijn bordspellen, kaartspellen en kringspellen die te maken hebben met sinterklaas.

 • Laat de kinderen dus pepernoten en taaipoppen bakken van klei. Je kunt er zelf plaatjes van sinterklaas op zetten.
 • Er zijn bordspellen, kaartspellen en kringspellen die te maken hebben met sinterklaas.

Kies een plaatje uit om in te kleuren, sinterklaas spel met de klas. Piet heeft het goede recept nog niet. Dit is een Chinees spel waarbij je een aantal geometrische figuren krijgt. Kolder Pieten. Eerst uitprinten. Mijn naam, e-mailadres en site bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats. Bij de sinterklaas spellen voor volwassenen vind je ook surprise spelletjes om ze uit te mogen pakken of om cadeautjes te painting the past prijzen.

Kan jij Piet helpen met het inpakken van de pakjes? Pepernoten schieten. Stoere dame Altijd vrolijk Net handschrift Niet saai Eerlijk. Help mee de kadootjes uit te pakken.

Ga jij Sinterklaas spelletjes spelen met een groep anderen. Zoek de 5 verschillen Zoek de 5 verschillen Ander spel. De Robot Piet. Hier vind je een ontwerp voor een lege dobbelsteen. Aap de Pieten na. Pakjes schuiven. Afwisselend met wat spelletjes, maar vooral met voldoende aandacht voor de surprises en gedichten die hopelijk echt passen bij degene die sinterklaas spel met de klas krijgt!

Het Grote Pepernoten Spel

Verkeerd verlanglijstje. Hier vind je een ontwerp voor een lege dobbelsteen. Let op: soms heb je extra materiaal nodig bij deze sinterklaas spelletjes!

Het Sinterklaasspel.

Zoek bijvoorbeeld 20 verschillende plaatjes. Deze organisatie kost wel weer wat tijd voor jou als leerkracht! Supersonische Peperpiet. Je kunt kiezen uit heel veel spelletjes.

Iemand speelt bijvoorbeeld met pepernoten in plaats van pionnen. Je rode stipjes op tong niet met pionnen, maar met lekkers. Maak kaartjes waarbij je telkens maar een klein deel van alle plaatjes op een kaartje zet. Zorg sinterklaas spel met de klas dat alle kaartjes die je maakt verschillend zijn. Zo maken jullie er samen een verhaal van?

Sinterklaas spellen in de speelhoek

Galgje is altijd een leuk spel. Onthoud dat je bij galgje doorgaans 7 fouten kunt maken voor je af bent. Voor hem wordt een stapeltje pepernoten gelegd.

Een kind mag een cadeautje van de stapel stelen! St Nicolas memory. De kinderen moeten dan door te voelen, luisteren en ruiken erachter komen wat er in het pakje zit.

 • Cees 01.10.2020 21:32

  Wanneer alle kinderen een afbeelding hebben vormen zij groepen met de leerlingen die hetzelfde plaatje hebben gepakt.

 • Özkan 26.09.2020 12:51

  Iemand speelt bijvoorbeeld met pepernoten in plaats van pionnen. Maar al snel wordt het spel minder serieus.

 • Nickey 22.09.2020 13:47

  Dit kost tijd.