Vignet frankrijk kopen in belgie

 • Abonneren
 • Aandeel

Let op, de regels zijn strenger in het gebied binnen de Boulevard Périphérique. Koop het vignet enkel via de officiële website van de Franse overheid certificat-air.

De Préfecture de Paris heeft wel bevestigd dat ze dit wel degelijk als een geldig aankoopbewijs aanvaardt. Bekijk hier het ruime aanbod reisgidsen over Frankrijk. Maar zoals het ministerie bevestigt: « dat de factuur als bewijsstuk wordt gebruikt is niet in de regelgeving voorzien en hangt dus af van de tolerantie van de agenten ».

Buitenlandse bestuurders kunnen het vignet aanvragen op www. De zone is dag en nacht de hele week door van kracht.

Zie voor informatie over de luchtkwaliteit in de regio Hauts-de-France  atmo-hdf. Vooralsnog is het alleen mogelijk om met een creditcard te betalen? Geef dan in de verschillende stappen alle info over het voertuig waarvoor u een ecovignet wil.

Clermont-Ferrand: In eerste instantie wordt de vignet frankrijk kopen in belgie verlaagd. De metropool Grenoble omvat 49 gemeenten, zie de site van de metropool  grenoblealpesmetropole.

Vooral oudere wagens en diesel aangedreven voertuigen zijn ernstige vervuilers. Meer informatie?

 • Eens de bestelling is goedgekeurd zal het vignet binnen de maand worden opgestuurd hieronder vind je terug wat je moet doen in afwachting van het vignet. Zo kan de verkeersinspectie zien dat u hebt voldaan aan uw verplichting.
 • Een Nederlandse vertaling staat in de tabel hieronder.

Vereist is een milieusticker. Als dit het geval is, dan wordt dat net als bij wegwerkzaamheden gecommuniceerd via de media en matrixborden en de website van de betreffende prefectuur.

Op zoek naar een reisgids van een Franse stad of regio? L1e, L2e en L6e Scooter en bromfietsen die vallen binnen de euro 4 klasse. Waar heb je het nodig en hoe kun je het tijdig kopen voor je vakantie in Frankrijk?

Deze zones zijn veel groter in omvang meerdere gemeentes of zelfs hele streken , maar gelden enkel bij grote luchtvervuiling. Share on Facebook.

 • U bent dan gemachtigd de milieuzone te betreden. Het vignet is niet te koop op fysieke locaties , zoals tankstations of ANWB-winkels.
 • In de tijdelijke zone dient u alleen op het moment van de verordening verplicht een ecovignet voor Frankrijk te hebben. U moet het ecovignet op een zichtbare plaats aanbrengen op de voorruit van uw voertuig.

Met verkeersborden wordt aangeven of een bepaalde categorie wordt uitgesloten. Klik op bovenstaande webpagina eerst op 'Demander son certificat', daarna op 'Votre vhicule est immatricul dans un autre pays'. Er bestaat geen apart Crit'Air vignet voor mindervaliden. Elke categorie heeft een andere kleur vignet, vignet frankrijk kopen in belgie. Het gele eco vignet voor Frankrijk categorie 2 Voertuigen in de emissieklasse 2 krijgen een gele milieusticker.

Permanente milieuzone in Groot Parijs

Hoe kom ik aan een milieusticker? De lage-emissiezone in  Parijs  en omgeving is van kracht sinds 1 juli Meer informatie Op de website van de Franse dienst voor toerisme vindt u meer informatie over het Franse ecovignet in het Nederlands opent in nieuw venster.

Naar Frankrijk. Voertuigen die geen sticker krijgen Voertuigen die nog vervuilender en ouder zijn dan de grijze categorie krijgen geen vignet. Maar zoals het ministerie bevestigt: dat de factuur als bewijsstuk wordt gebruikt is niet in de regelgeving voorzien en hangt dus af van de tolerantie van vignet frankrijk kopen in belgie agenten. Buiten die uren is er geen sprake van een milieuzone en hebben ook voertuigen zonder sticker toegang, tenzij er een tijdelijke milieuzone is ingesteld.

Alleen voertuigen met een milieusticker mogen dan rijden in Toulouse en de Haute-Garonne. Neem ook de rest van de factuur mee, vignet frankrijk kopen in belgie.

Milieusticker

Meer testen. Parijs De  lage-emissiezone   ZFE,  zone à faibles émissions in Parijs en omgeving is van kracht tussen 8 en 20 uur op doordeweekse dagen, uitgezonderd Franse feestdagen. Een Nederlandse vertaling staat in de tabel hieronder. Je krijgt na het afronden van de bestelling een bevestiging per mail.

Groene auto. De betaling gebeurt enkel per kredietkaart. Verkeersregels, dan kunnen nog meer categorien onder het rijverbod vallen, begrensd door de  boulevard priphrique   binnenring. Zie voor uitgebreide informatie de site van de gemeente  grenoble.

De milieuzone bestaat uit twee delen: Het centrum van de stad. Houdt de extreme luchtvervuiling lang aan. Straatsburg Strasbourg : Vignet verplicht bij extreme luchtvervuiling.

Het Ecovignet Frankrijk

Deze zones zijn veel groter in omvang meerdere gemeentes of zelfs hele streken , maar gelden enkel bij grote luchtvervuiling. Bij extreme luchtvervuiling pic de pollution kunnen er strengere maatregelen genomen worden. Hieronder worden alle categorieën in detail beschreven: De groene milieusticker voor Frankrijk Het groene milieuvignet wordt toegewezen aan de schoonste voertuigen: volledig elektrische auto's of voertuigen die op waterstof rijden. Het wordt met de post verstuurd binnen de 5 à 20 dagen.

Ontvang je de milieusticker te laat en vertrek je al naar Frankrijk. Hoe een ecovignet aanschaffen. Voertuigen met een ingebouwde gasinstallatie of een hybridemotor komen niet in aanmerking voor de groene sticker.

 • Anis 15.01.2021 04:52

  Gelukkig heeft men hiervoor een goede oplossing bedacht; totdat het vignet binnen is geldt het betaalbewijs als rechtsgeldig officieel ecovignet.

 • Jakub 12.01.2021 14:07

  Share via Email.