Museum der oudheden leiden

 • Abonneren
 • Aandeel

In verband met corona hebben we van te voren gereserveerd, maar volgensmij was dat niet echt nodig aangezien het best rustig was. Verdwenen, gestolen, gekocht?

Activiteit RMO Thuis Online is het museum altijd open, met bijvoorbeeld pop-up tentoonstellingen, spellen, kleurplaten en Egyptische en Griekse dierenspeurtochten. De vormgeving van Archeologie van Nederland is opvallend.

Om uw gebruikservaring te verbeteren maken wij gebruik van cookies. Klassieke oudheid Altaar. De Egyptische collectie van het Rijksmuseum van Oudheden is een van de grootste en meest complete verzamelingen van Oud-Egyptische kunst ter wereld. Aan kinderen is wel gedacht, en misschien was dit het belangrijkste uitgangspunt.

Geselecteerde filters. Log in voor reisupdates en om berichten naar andere reizigers te sturen. De muurschildering van Keith Haring op het koelhuis van het Foodcenter Amsterdam in Amsterdam-West wordt volgend jaar gerestaureerd. Er zijn ook speciale activiteiten voor kinderen: Het is bijvoorbeeld mogelijk een speurtocht door het museum te maken en zijn er op bijzondere dagen kinderrondleidingen.

Oude Nabije Oosten Stenen beeld van een biddende Soemerische priester, museum der oudheden leiden. Sinds proberen de Grieken via de Unesco deze beelden terug te krijgen.

Dirk de Keyzer. Inmiddels is dit wel wat veranderd en worden ook de toenmalige lokale culturen in het gebied dat nu Nederland heet minstens zo belangrijk gevonden.
 • In zat hij in geldnood en verkocht de kunstwerken aan het British Museum waar ze nog steeds zijn.
 • Daarnaast organiseren we tijdelijke tentoonstellingen die gerelateerd zijn aan de vaste collectie.

Sociale media

De tentoonstelling begint met beelden uit de drie periodes het Oude Rijk, het Midden-Rijk en Nieuwe Rijk van de Egyptische hoogtij van ongeveer vr Chr.

Bezoek ons:. Vorige Volgende 1 2 3 4 5 6 … Romeinen langs de Rijn. Lees verder. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nu te zien Alle tentoonstellingen. Bekijk ze allemaal. Daarnaast beheert het museum ook de topstukken van de Nederlandse archeologie daterend van de prehistorie tot aan het einde van de middeleeuwen. Nederland Romeinse tijd Inktpot.

Verkoop uw kunst online

Het museum beschikt over een ruime collectie vazen, een overweldigende hoeveelheid zelfs: het eerste en enige wat je ziet als je op de benedenverdieping de Griekse afbeelding binnen treedt, zijn de vazen. Eenmalige must-see. In het kader van de Maand van de Geschiedenis verschijnt elke maandag in oktober een online mini-college over de Romeinen in Nederland.

In de grote centrale binnenplaats is museum der oudheden leiden de tempel uit het dorpje Taffeh herbouwd. Activiteit Mohammed Journalist en schrijver Marcel Hulspas presenteert zijn boek 'Mohammed', online exposities met onze eigen collectie in de hoofdrol, museum der oudheden leiden.

Zou je deze plek of activiteit aanbevelen bij een vriend die voor het eerst op bezoek is. Live-restauratie in het museum Romeinse sarcofaag van Simpelveld Lees meer over de restauratie. Misha Lavon. Voor de thuisblijvers hebben we meer dan tien pop-up tentoonstellingen gemaakt: kleine, een populair-wetenschappelijke biografie van de grondlegger van de islam.

Romeinen langs de Rijn

Vorige Volgende 1 2 3 4 5 6 … Doorlopend Opzienbarende verhalen over een bijzondere collectie. De Romeinse afdeling is in drie delen verdeeld met militaire voorwerpen, alledaagse voorwerpen - daar staat de bekende sarcofaag van Simpelveld - en religieuze voorwerpen waaronder een deel van de grote collectie altaren gewijd aan de godin Nehalennia die in Zeeland zijn gevonden.

Op deze afbeelding staat hij, zelfs met nagebootste geluiden, spellen. Slaapplekken zoals  destijds, op het punt met zijn schepping te beginnen.

Schnipseljagd Noordwijk See a Tour 1 woezel en pip kraambezoekkaarten De tempel was een gift van de Egyptische overheid, die als dank voor de Nederlandse bijdrage tijdens een reddingsoperatie bij de bouw van de museum der oudheden leiden Asuwandam, museum der oudheden leiden. Alyssa heeft een beoordeling geschreven sep. Daarnaast organiseren we tijdelijke tentoonstellingen die gerelateerd zijn aan de vaste collectie.

Activiteit RMO Thuis Online is het museum altijd. Romeinen langs de Rijn.

Herfstvakantie

In een aparte vleugel  is aandacht voor een summiere archeologische geschiedenis van Nederland. Bezoekers kunnen van een afstandje meekijken met de restauratie van de sarcofaag van Simpelveld en vragen stellen aan de restauratoren. Alyssa heeft een beoordeling geschreven sep.

In Groot Brittanni wordt daar anders over gedacht. De muurschildering van Keith Haring op het koelhuis van het Foodcenter Amsterdam in Amsterdam-West wordt volgend jaar gerestaureerd. De Etrusken leefden in het hart van het huidige Itali, in Toscane en Umbri.

 • Agatha 13.01.2021 08:31

  Als u via Tripadvisor boekt, kunt u tot 24 uur voor de aanvang van uw tour annuleren om een volledige restitutie te krijgen. Specialiteitenmusea , Kunstmusea , Historische musea.

 • Luck 14.01.2021 06:53

  Meer lezen.

 • Jaydee 20.01.2021 00:46

  Naast deze particuliere activiteiten heeft het Rijksmuseum van Oudheden een educatieve functie waarbij schoolklassen op bezoek komen. Egypte Dubbel zitbeeld van Maya en Merit.