Wanneer ben je het meest vruchtbaar voor of na je menstruatie

 • Abonneren
 • Aandeel

Daarom vrij je best elke dag vanaf 4 dagen voor de eisprong tot en met 2 dagen erna. Korting op kleding en wonen.

Bij de test zit meestal een duidelijke uitleg van hoe je dit bepaalt. Echter, het stoppen van het Met deze cookies kunnen wij en derde partijen informatie over jou verzamelen en jouw internetgedrag binnen, en mogelijk ook buiten, onze website volgen. Alle categorieën Bekijk alle artikelen. Het zaad van de man blijft wel tot 3 dagen actief en kan de eicel bevruchten. De eisprong is meestal 14 dagen voor de eerste dag van je volgende menstruatie.

Rond de eisprong Rond de tijd van de eisprong je meest vruchtbare periode vrij je best elke dag.

De zwangerschapskans is het hoogst twee dagen voor de ovulatie en op de ovulatiedag zelf. Wanneer je probeert zwanger te worden dan kan het nuttig zijn om te weten wanneer de eisprong plaatsvindt en wanneer je het meest vruchtbaar bent!

Bij sommige vrouwen is hij wat korter, bij andere langer. De ovulatie en vruchtbare dagen bij een gemiddelde cyclus van 28 dagen. Bereken je eisprong.

Maar er zijn meer manieren om er achter te komen wanneer je vruchtbaar bent. De kans dat de bevruchting meer dan een dag na de eisprong nog plaatsvindt, is bijna niet aanwezig. Sommige hulpmiddelen identificeren ook de piekdagen van de vruchtbaarheid.

Gemiddeld duurt een cyclus 28 dagen, maar een aantal dagen meer of minder is ook niet ongewoon. Op dag 14 heb je bij een ideale regelmatige cyclus je eisprong. Als je zwanger wilt worden, kun je vrijen als de pijn optreedt. Deze site geeft je tips en met de vruchtbaarheidscalculator kun je, je vruchtbare periode berekenen ook wel ovulatie berekenen genoemd.

Op het moment dat dit gebeurt, moeten er al zaadcellen klaar liggen om zwanger te kunnen worden. Altijd korting met je Voordeelpas.

 • Wij werken samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Voor de partner.
 • Nu aanvragen ». Hierdoor is de kans groot dat je minimaal twee keer geslachtsgemeenschap hebt tijdens je vruchtbare dagen en één keer tijdens je meest vruchtbare periode.

Hoe herken ik een eisprong. Alles over prenataal onderzoek. Je twee meest vruchtbare dagen zijn dan aangebroken. Het zaad van de man blijft wel tot 3 dagen actief en kan de eicel bevruchten. Ik wil graag zwanger worden.

Lees meer over de verschillende ovulatiesymptomen. En ontvang tips van ervaringsdeskundigen. Het volgende overzicht geeft een samenvatting van een typische menstruatiecyclus en hoe vruchtbaar een persoon waarschijnlijk is in elk stadium:.

All Rights Reserved. Gebruik deze datum. Alleen als je tijdens deze dagen vrijt, krijg je wel inzicht in het moment van jouw ovulatie en kun je daar dus de volgende maand rekening mee houden.

Door een paar maanden een temperatuurcurve bij te houden, kan je zwanger worden. Onregelmatige cyclus Maar: de meeste vrouwen hebben een onregelmatige cyclus.

You are here

Menstruele cyclus en vruchtbare periode Leefstijlfactoren die de vruchtbaarheid beïnvloeden. Gemiddeld duurt een cyclus 28 dagen, maar een aantal dagen meer of minder is ook niet ongewoon. In dat geval vindt de ovulatie normaliter op de 14e dag plaats.

De meerderheid van de vrouwen hebben een menstruele cyclus tussen 25 en 35 dagen en dit tot ongeveer de leeftijd van 40 jaar. Nu aanvragen. Vruchtbaarheid man Gemiddeld blijft het zaad van een man ongeveer drie dagen in leven in de baarmoeder. Lees ook. Foliumzuur Foliumzuur slikken is belangrijk als je zwanger wilt worden of net zwanger bent. Onregelmatige cyclus 7. Dat is te wijten aan een daling in het aantal en de kwaliteit van de eicellen.

Sommige hulpmiddelen identificeren ook de piekdagen van de vruchtbaarheid?

Hoe ziet een cyclus eruit?

Dan vergroot je de kans op een zwangerschap door iedere twee tot drie dagen te vrijen. Van baby tot peuter. Gerelateerde berichten Wat is een miskraam?

Er komt dan n eicel vrij die dan 12 tot maximaal 24 uur blijft leven en bevrucht kan worden. Sommige medische aandoeningen maken de bevruchting ook moeilijker. Dit is een duidelijk aanwijsbare pijn kramp links of rechts in de onderbuik?

 • Ramon 12.10.2020 13:35

  Er komt dan één eicel vrij die dan 12 tot maximaal 24 uur blijft leven en bevrucht kan worden. Regelmatige cyclus van 28 dagen: de eisprong komt rond dag 14 van je cyclus.

 • Seger 11.10.2020 12:55

  Je bent het meest vruchtbaar rond de periode van de eisprong. Daarom vrij je best elke dag vanaf 4 dagen voor de eisprong tot en met 2 dagen erna.

 • Justinus 04.10.2020 07:30

  Wat is je vruchtbare periode?