Wat te doen tegen smetplekken baby

  • Abonneren
  • Aandeel

Peuter 31 juli Soms is een antischimmel- of eczeemcrème nodig om de plek te behandelen.

Dan kun je die behandelen met zinkzalf of een zalf met de stof zinkoxide. Gebruik alleen zalf voor smetplekken die geen parfum of alcohol bevat, want dit irriteert de huid alleen maar meer. Hier een complete checklist voor de babyuitzet. Smetplekken komen vaker voor bij volwassenen met overgewicht obesitas , suikerziekte diabetes en patiënten of ouderen die langdurig bedlegerig of rolstoelgebonden zijn.

Baby 21 september

Een smettende huid is een ideale plek voor Candida. Een ander kenmerk van smetplekken is dat ze onprettig ruiken. Smetten ontstaat vooral in huidplooien, omdat het daar warm is. Komen smetplekken vaak terug. Vaak merkt je baby er weinig van als hij een smetplek heeft, in principe doet het geen pijn.

Zorg er verder voor dat je de plek goed wat te doen tegen smetplekken baby.

Raadpleeg in dit geval je huisarts.
  • Bij mensen met overgewicht zijn de huidplooien vaak dieper en dus warmer en vochtiger. Na je bevalling.
  • Een secundaire infectie met lokale huidbacteriën en schimmels verergert en onderhoudt de aandoening.

Meer advies van Drs Leenarts

Van baby tot peuter. Scheurlinnen is een handige manier om wrijving weg te nemen. Sommige materialen schuren meer dan andere. Wat is een voorkeurshouding en hoe voorkom je een afgeplat hoofdje? Bij acute of ernstig nattende smetplekken geven natte kompressen snel verlichting. Extra gevoelig voor smetplekken zijn daardoor de huidplooien die regelmatig vochtig zijn door bijvoorbeeld badderen en urine.

Hoe ontstaan smetplekken. Wrijving en vocht zijn dus de de grootste oorzaken van smetplekken. Is er toch een hoogglans tv kast zwart gevormd, dan houdt je hier dezelfde routine voor aan. Zorg er verder voor dat je de plek goed drooghoudt. Indien nodig kan eventueel een huidbiopsie of een onderzoek met de lamp van Wood nodig zijn.

Wat te doen tegen smetplekken baby je een ander soort zalf om de smetplekjes te behandelen. Smetplekken komen vaker voor bij volwassenen met overgewicht obesitassuikerziekte diabetes en patinten of ouderen die langdurig bedlegerig of rolstoelgebonden zijn.

Wat zijn smetplekken?

In de lies Op of bij de billen ook bekend als luieruitslag In de hals of in de nekplooitjes Achter een oor In de oksel Onder de kin Luiers verschonen en luieruitslag Tips tegen luieruitslag.

Maar mocht bovenstaande behandeling niet werken en denk je dat er misschien schimmel of eczeem op het plekje is gekomen? Een smettende huid is een ideale plek voor Candida.

Smetplekken zijn niet ernstig en gemakkelijk te behandelen.

Geen zorgen: smetten is gelukkig niet ernstig. Het niet goed afdrogen na een douche is ook een belangrijke oorzaak van smetten. Bij een infectie wordt de huid roder en kunnen er witte plekken ontstaan.

Wanneer moet je naar de huisarts. Hierdoor kan de huid gaan irriteren en jeuken.

Wat zijn smetplekken ?

Hierdoor kan de huid gaan irriteren en jeuken. Let hierbij goed op dat het niet te warm is. Peuter 31 juli

Dat klopt ook, ruik je ineens een heel vies geurtje waarvan je de oorzaak maar niet kunt vinden? Ben je lekker je kleintje aan het knuffelen, er zijn talloze huidaandoeningen die lijken op smetplekken, wat te doen tegen smetplekken baby. Aarzel dan niet om de huisarts te bellen. Jazeker, want luieruitslag is een vorm van smetplekken. Mijn Beschermende Barrire crme cosmetisch product met een hoog gehalte zinkoxide en zonder parfum?

Misschien is er sprake van de regeldagen. Bij smetplekken is het belangrijk om de huid droog te houden. Geschreven door dr.

Uitgebreide zoeksuggesties.

Luieruitslag ontstaat doordat je baby vaak een luier draagt en de huid van je baby steeds in contact komt met poep en urine.

Accepteer cookies Bekijk ons beleid. Geschreven door dr.

Dit kan met een hydrofiele doek of met de fhn op de koelste stand natuurlijk. Reageer op artikel:. Groeikalender peuter Hoe oud is je peuter.