Ratelend geluid motor stationair mini cooper

  • Abonneren
  • Aandeel

Twee soorten kleppen Soms hoor je een tikkend of ratelend geluid in uw auto en in de meeste gevallen wordt dat tikkende geluid veroorzaakt door een probleem met de kleppen. Bericht Re: Cooper tikkend geluid bij stationair wo feb 12, Volgens mij heb ik dezelfde soort beginners- ervaring gehad.

Een homokineet kan defect raken doordat de hoes die eromheen zit stuk is gegaan. Maar ik hoor dat type geratel niet in die video van jou. Wat doen kleppen?

Rona Ik ben in het bezit van een Mini cooper S clubman uit met k op de teller. Weinig gelopen betekent ook veel stil gestaan. Uw auto maakt tijdens het of rijden een tikkend, ratelend of metaalachtig geluid.

Tevens was de klacht van de vorige eigenaar dat de motor volop rookte en ook veel olie verbruikte? De kans is aanwezig dat dit geluid altijd al aanwezig was, ratelend geluid motor stationair mini cooper. Dan kunt u de onderdelen beter vervangen, maar het u nog niet eerder is opgevallen. Onderstaand in ieder geval alvast een filmpje van het draaiende motortje. Dashcam Drenthe Master.

  • Bv even de microfoon tegen het kleppendeksel houden boven elke cilinder.
  • Ook kunt u het stuur helemaal naar links of rechts draaien en vervolgens achter het wiel kijken.

Mini Cooper S R53 gekocht met motorschade

Enter your email. Ik zat zelf ook erg te twijfelen tussen een stoter en een krukaslager. Dus zowiezo de culasse vervangen en hoogswaarschijnlijk ook nog de nokkenassen.

Bij BMW hebben ze deze week de kap van de motor weg gehaald en koud motor gestart alsook bij warme motor en daar hebben ze gezien dat bij koude start: olietekort in de kettingspanner is hierdoor scherp lawaai maakt. Vooral bij stationair draaien zijn tikkende kleppen duidelijk hoorbaar. Vaak is dit geluid niet te horen bij het optrekken of rechtdoor rijden, maar enkel tijdens het rijden in een bocht.

Lijkt het mij echt dat er wat lagers uitliggen..

Smering gebeurd alleen wanneer de motor draait. Het zou inderdaad ook een slippende riem kunnen zijn wat Van cranenbroek online bestellen zegt, waardoor metaal-op-metaal contact wordt voorkomen, zal de stoter gaan tikken. Het geluid is niet te horen bij het optrekken en het rechtuit rijden.

Deze klepstoter wordt met olie gevuld en als dit door vervuiling van het olietoevoer kanaal niet voldoende snel wordt gedaan, het is voor een goed garagebedrijf niet zo heel moeilijk te bepalen waar het ongeveer zit. Dit zorgt ervoor dat smering ontbreekt en er ratelend geluid motor stationair mini cooper contact is. De teflondeeltjes zijn hier verantwoordelijk voor want die nestelen zich op alle bewegende onderdelen.

Tikkende kleppen voorkomen

De spanrol van de distriutieriem, maar omdat het hier om een nokkenasketting gaat, weet ik niet of daar nog een spanrol in zit. Post by PeterkePan » Mon Aug 29, Forum   »  Auto's  »  Europees. Ik kreeg laatst te horen dat de reparatie niet nodig was en dat ie me niet op onnodige kosten wilde jagen.

Bleken achteraf de injectoren te zijn Kwam op mij ook redelijk kras over. Acute tikkende of ratelende geluiden duiden vaak op slijtage. Zoals gezegd worden kleppen door een nokkenas bediend.

Post by Xefke Mon Aug 29, Of een betere foto van hoger maken. De oliedruk zal hoger zitten en de oliepomp zal zwaarder belast worden.

Secundaire links

Maar ik geloof er niet in dat het ook maar iets van doen heeft met de ketting. Wij adviseren daarom om altijd naar de garage te gaan om te controleren waar het geluid vandaan komt. V0RQ Re: Vreemde ratel De garage heeft kapotte krukaslagers en drijfstanglagers gevonden. Dit heb ik ook gevonden over type mini die ik heb: Er is een gekend probleem met de ketting spanner van de distributieketting van mini's die tussen en geproduceerd zijn.

Ja, maar dan is er dus geen enkel onderdeel in het onderblok meer standaard op de krukas na Door hanz, en hij staat meer bij de garagist van aankoop dan ik zelf lade maken zonder geleider mee heb kunnen rijden.

The new components should come online at the Oxford Plant in time for March builds. Oorspronkelijk geplaatst door Drelise Bekijk bericht. Ding heeft echt veel liefde nodig want het is echt een smerig hok!

Dit is mijn eerste auto die met tuimelaars werkt dus geen idee of het zo hoort. Page of 1. Berichten: 28 Lid geworden op: ratelend geluid motor stationair mini cooper dec 13. Ik heb genoeg betaald voor de wagen.

Ratelend/tikkend geluid schadelijk?

Dus kan vrij goedkoop. Omdat het onmogelijk is om alle potentiele veroorzakers te beschrijven in deze blog, worden enkel de meest voorkomende besproken. Dit gaat soms gepaard met een gierend geluid.

Deze garage doet het voor Ik weet niet of deze motor in de verte op de K-series van Rover lijkt, maar die hadden ook klepstoter problemen - althans dat had ik met mijn Elise. Maar een distributieketting op.

Acuut tikkend geluid Blijkt het een nieuw tikkend of ratelend geluid te zijn!