Wat doet een galblaas

 • Abonneren
 • Aandeel

Patiënten die met een kijkoperatie werden behandeld voor onverwikkelde galstenen kunnen doorgaans snel naar huis: soms wordt de ingreep zelfs in daghospitalisatie uitgevoerd.

Tot drie maanden na de operatie kunt u een trekkend gevoel hebben in het geopereerde gebied.

Dan zou de buikholte niet open hoeven. In de galblaas kan 30 - 60 ml gal opgeslagen worden. Home Menselijk lichaam Galblaas en galgangen.

De galblaas vormt een reservoir voor de galvloeistof die door de lever is geproduceerd. Door de ligging van de galblaas onder de lever is deze bij de meeste mensen eenvoudig in beeld te brengen met behulp van een echografie. De galblaas is dus in feite alleen een opslagorgaan.

Vermoedelijk werkt de galblaas dan niet meer zo efficiënt, zegt Fockens, en bezinkt een deel van de gal.

Kunt u zonder galblaas leven. De galblaas heeft een wateronttrekkende werking op de gal die zodoende wordt ingedikt en een typische groene kleur krijgt. Galblaasoperatie Wat doet de galblaas. Synoniemen Cholecystectomie Galblaasresectie. Galstenen veroorzaken een zeurende pijn aan de rechterkant onder de ribben, wat doet een galblaas, maar ook op andere plaatsen in de buik of in de borst?

U bent hier

De in je lever geproduceerde gal is waterig en loopt via de galblaasbuis naar je galblaas. Klachten De grote meerderheid van patiënten met galstenen heeft helemaal geen klachten. U kunt de uitslag van het weefselonderzoek PA-uitslag ook zelf bekijken in MijnIsala. U kunt zich gewoon wassen of douchen. Naast beeldvorming kan ook een uitgebreid bloedonderzoek helpen bij het stellen van de diagnose.

 • Deze werken echter maar in een deel van de patiënten en het effect laat vaak ook maanden op zich wachten.
 • Controle Vier tot vijf weken na de operatie heeft u een belafspraak met de polikliniek Abdominale chirurgie. Niet alle zoogdieren hebben een galblaas.

De volgende ochtend mag u weer gewoon eten. Door een verminderde afvoer kan bilirubine zich ophopen in het bloed. De klachten treden dan ook vaak zeer plots op, meestal na het nuttigen van een zware maaltijd, wat doet een galblaas.

Als de operatiewond genezen is, kunt u weer alles doen zoals u gewend was. Bij een lezeres 52 uit Den Haag is onlangs de galblaas verwijderd.

Niet alle zoogdieren hebben een galblaas. Κύστις χοληδόχος [7] [13] Χοληδόχος [7] [13]. Vervolgens gaat de chirurg met de instrumenten door de openingen in de buikholte,  maakt de galblaas los en verwijdert  deze via de opening in de navel. Het precieze ontstaansmechanisme van deze galstenen is nog niet helemaal duidelijk, maar wel zijn er een aantal beïnvloedende factoren bekend geslacht, leeftijd, lichaamsgewicht, hormoonschommelingen, ….

Organen van het menselijk lichaam alvleesklier baarmoeder bijnieren bijschildklier darmen eierstokken galblaas hart hersenen huid hypofyse longen lever maag milt nier prostaatklier schildklier teelballen twaalfvingerige darm in den bogaard rijswijk wormvormig aanhangsel zwezerik, wat doet een galblaas.

Behandeling Bij afwezigheid van klachten kan eventueel een afwachtende houding worden aangenomen. De functie van je galblaas is het opslaan en indikken van gal. In de meerderheid van de gevallen verdwijnen de kolieken spontaan na enige tijd, de inname van medicatie kan dit wat versnellen. Een ernstige complicatie bij deze operatie is een beschadiging van de galwegen!

Meest gezocht:

Bij deze ingreep wordt de buikholte opgeblazen met koolzuurgas. Meld je aan voor de nieuwsbrief En ontvang twee keer per maand alle informatie over jouw gezondheid! U hoeft zich daarover geen zorgen te maken. De galblaas heeft een wateronttrekkende werking op de gal die zodoende wordt ingedikt en een typische groene kleur krijgt.

Ook kan een operatie nodig zijn wanneer de galblaas ontstoken raakt.

Deze pijn verdwijnt vanzelf weer. Uw hart en longen zullen worden beluisterd, wat doet een galblaas. De kans hierop is bij de kijkoperatie iets groter dan bij de gewone operatie. Soms is het nodig om een wonddrain te plaatsen.

Cholesterolgalstenen ontstaan in situaties waarbij de aanmaak van cholesterol in de lever is toegenomen bijvoorbeeld door overgewicht, kunt u weer alles doen zoals u gewend was, vrouwelijke hormonen en gebruik van orale anticonceptiva. Cookie-instellingen wijzigen. Als de operatiewond genezen is.

Functie van de galblaas en galgangen

Een operatie om de galblaas te verwijderen? We lijken ook prima zonder amandelen te kunnen, zonder verstandskiezen, milt of meniscus. Laat het ons weten, dan maken wij een nieuwe afspraak. Er kunnen kleine stolsels in de bloedvaten van de benen ontstaan.

Als galstenen veel klachten veroorzaken, wordt meestal een operatie uitgevoerd om de galblaas te verwijderen. Dan komt het in de galblaas terecht. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een buis waarop een videocameraatje en een lampje gemonteerd zijn.

 • Rajko 17.11.2020 14:37

  Via een televisiescherm kan de chirurg precies zien wat hij aan het doen is.

 • Jytte 12.11.2020 22:17

  Mijn nieuwsbrieven Kies en beheer uw favoriete nieuwsbrieven.

 • Inke 14.11.2020 20:31

  Een teveel aan cholesterol in het lichaam wordt via galvloeistof uitgescheiden. Dit veroorzaakt enig ongemak maar dat zal in de loop van de dagen verdwijnen.