Hoe maak je zelf slijm

  • Abonneren
  • Aandeel

Je kan bijvoorbeeld alle kleuren gewoon door elkaar mengen of kleuren die mooi bij elkaar passen sorteren. Slijm maken met wasmiddel is een goed alternatief voor wanneer je geen borax in huis hebt, iedereen heeft wel wat wasmiddel in huis. Dan is de kans groot dat dit slijm met borax was.

Dit recept is uniek en maakt maar gebruik van één ingrediënt: tandpasta. Wat kan er dan nog geslaagder zijn dan een namiddagje zelf slijm maken? Natuurlijk zal je slijm niet echt leven maar met behulp van een magneet kan je het slijm laten dansen. Meng even door elkaar en voeg nadien het schuim toe. Hoe je dit doet?

Ook eetbare slijm staat op ons lijstje. Eigenlijk kan je hetzelfde doen met welke kleuren dan ook. Gewoon meet hoe maak je zelf slijm zodat je je eigen manier kan vinden mij is het gelukt na 20 keer proberen. Ook lastig om bij te houden hoeveel dat precies is. Hier ook geprobeerd.

En de lenzenvloeistof gaat er voor zorgen dat het minder gaat plakken en los komt van de bak. Voeg nadien het kommetje met scheerschuim ook toe en meng alles goed door elkaar. Hoort dit zo?

Hoe maak je slijm?

Geef een reactie Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Als je dit doet kan je het slijm eerst platstrijken op een tafel en wat ijzerpoeder toevoegen. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Wat kan er dan nog geslaagder zijn dan een namiddagje zelf slijm maken?

Zodra je het slijm loslaat zal het terug vloeibaar worden en door je handen stromen. Klopt Demi. Maar hoe maak je nu zelf slijm?

Vlekken en ander geplodder in huis. De Magische Speelboom van de Waarom bidden richting mekka. Het valt me op dat afmeten overrated is. Zelf slijm maken is razend populair en zo maak je het makkelijk zelf.

Daar maakten we dit handige overzicht voor met de beste binnenactiviteiten voor jou en de kinderen op een rij. Lijm kan je verkrijgen in bijvoorbeeld de Action en ook onder de naam schoollijm of kinderlijm, hoe maak je zelf slijm.

Slijm maken met lijm

Eetbaar betekent wel niet dat het slijm goed smaakt. Spelen maar! Onze keuze ging uiteindelijk naar dit recept als beste recept voor slijm zonder lijm. Toevoegen in een later stadium geeft een hoop rommel en gaat een stuk lastiger.

Denk er aan: doorzichtige lijm geeft doorzichtige slijm, witte lijm geeft niet-doorzichtige slijm. Simpel speelgoed, of je nu doorzichtige of niet-doorzichtige slijm wilt.

Roer vervolgens alles goed door zodat de lijm, de kleurstof en het scheerschuim goed met elkaar gemengd zijn. Even goed roeren tot de lijm volledig in de gewenste kleur is. Een echte aanrader, znder batterijen!

Slijm maken met lenzenvloeistof en lijm

Net daarom lijsten wij, speciaal voor jou, onze 7 originele manieren op om zelf lekker aan de slag te gaan en samen met de kids dat glibberige goedje in elkaar te steken. Wij raden je bovenstaande ingrediënten aan maar enkele van deze ingrediënten kunnen ook door andere vervangen worden en toch nog goed werken.

Je merkt vanzelf wanneer de boel hard genoeg is om te kneden. Slijm met wasmiddel heeft bovendien een goede geur!

Wil je nog meer leuke DIY-recepten. Voeg nadien het kommetje met scheerschuim ook toe en meng alles goed door elkaar. Ze vinden het heerlijk om er in te kneden, er figuren mee te maken of het simpelweg uit elkaar te trekken het hert eetcafe cattenhagestraat naarden er vervolgens weer een bonk van te maken.

Het slijm geeft ook een heerlijke geur af afhankelijk van welke shampoo je gebruikte! Lifestyle 13 oktober Wij hebben voor iedereen wel wat, welke ingredinten je ook in huis hebt? Slijm met shampoo en mazena vereist hoe maak je zelf slijm drie ingredinten die iedereen wel in huis heeft, is makkelijk en is compleet borax vrij?

Lifestyle vandaag 8 handige tips om minder plastic te gebruiken in het dagelijks leven. Voeg nu ook het zand t, hoe maak je zelf slijm. Daarom leggen we je uit hoe je zelf - samen met je kinderen of kleinkinderen- fluffy slijm maakt.

Zelf slijm maken

Als je hier niet mee scoort bij je kinderen, dan weten wij het ook niet meer! De juiste lenzenvloeistof kan je bijvoorbeeld in het Kruidvat vinden. Slijm kan je natuurlijk maken op veel verschillende manieren, afhankelijk van welke ingrediënten je in huis hebt.

Ga daarna gewoon door met het recept? Klik dan hier. Geef een reactie Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  • Gijsbertje 20.02.2021 09:48

    Je kan zo dus slijm maken zonder lijm, zonder borax of elk ander ingrediënt dat je misschien niet hebt. Dit is namelijk erg makkelijk te doen met slechts een paar ingrediënten die je misschien al in huis hebt.