Wond na operatie gaat niet dicht

 • Abonneren
 • Aandeel

Laatste informatie over het coronavirus. Een aantal maatregelen die u zelf kunt nemen om uw wond te laten genezen zijn:  - als u rookt, stoppen met roken. Wat kunt u verwachten?

Deze wond is ontstaan doordat u langere tijd in bed heeft gelegen of nog steeds bedrust heeft. Dit kan pijnlijk zijn. Polikliniek Plastische Chirurgie Plastisch chirurgen behandelen diverse aandoeningen.

Wie kunt u bellen bij problemen? Lees deze pagina voor. Diabetisch voeten-spreekuur Het diabetisch voetenspreekuur is een multidisciplinair spreekuur voor mensen met een wond aan de voet die niet goed geneest.

Traumatische wond Traumatische wonden zijn wonden die ontstaan zijn door geweld van buitenaf. Droge wond  Verzorg een droge wond als volgt: Laat de wond onbedekt en breng er geen verband, algemeen! Als het nodig is, kunnen zij contact opnemen met de spoedeisende hulp van Radboudumc. Daarna kunt u bij problemen contact opnemen met de poli Chirurgie bereikbaar van - uurde SEH of de huisarts buiten kantooruren of in het weekend.

Een verse operatiewond is kwetsbaar, wond na operatie gaat niet dicht.

U kunt lichamelijke activiteiten langzaam uitbreiden zonder te forceren.
 • Sporten wordt afgeraden zeker totdat de wond volledig genezen is.
 • Een aantal maatregelen die u zelf kunt nemen om uw wond te laten genezen zijn:  Als u rookt, stoppen met roken. Als vocht uit de wond komt doet u een pleister op de wond.

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Adviezen Waar moet ik op letten nadat een wond gehecht is? Contact Afdeling Heelkunde Bereikbaar van uur 38 Poli Chirurgie: - 57 22 Als u uw wond zelf gaat verzorgen of laat verzorgen door uw mantelzorger, zijn een schone omgeving en schone handen heel belangrijk. U wordt dan doorverwezen naar de chirurg. Factoren die van invloed zijn op wondgenezing Voor een optimale wondgenezing zijn naast de keuze van de juiste wondbedekker ook andere factoren van belang.

 • Een aantal maatregelen om uw wond te laten genezen, die u zelf kunt nemen en waar wij bij kunnen helpen zijn:   Als u rookt, stoppen met roken. Draag goed passend schoeisel.
 • De materialen die bij het sluiten gebruikt worden, zijn:.

Dan pas kunt u zien hoe het litteken geworden is. Of wilt u de wond tegen stoten beschermen. De eerste tijd is dit nog wel erg kwetsbaar. Ook kan all stars laag wit wond zijn ontstaan doordat u in een rol stoel zit?

Problemen die u thuis kun krijgen zijn: Koorts: aanhoudende temperatuursverhoging boven de 38C. Bewaar de verbandmaterialen op een droge, wond na operatie gaat niet dicht, scho.

Wanneer krijgt u een afspraak bij RUWEC?

Podotherapeut Onderzoekt en behandelt uw wond, de doorbloeding en eventuele andere voetproblemen. Als een wond goed geneest, noemen we dat ongestoorde of primaire wondgenezing. Als het nodig is, vraagt de verpleegkundig specialist aanvullend onderzoek aan en overlegt indien nodig met de vaatchirurg. U kunt het verband laten zitten tot de hechtingen worden verwijderd.

In dit blad krijgt u hier informatie over. Deze wond kan na de operatie om verschillende redenen worden opengelaten:. Belangrijke oorzaken voor het ontstaan van een wond aan uw voet Een verminderd gevoel in uw voet waardoor wondjes ontstaan die u niet opmerkt, wond na operatie gaat niet dicht. Poli Chirurgie: - 57 22 70 Spoedeisende Hulp victor van bronckhorst leeftijd 57 26 10 Huisartsenpost: - Eventueel nemen we wondkweken af.

Heeft u nog vragen?

Hechtingen eruit Wanneer mogen hechtingen eruit? Polikliniek Interne Geneeskunde Op de Polikliniek Interne Geneeskunde onderzoeken en behandelen we patiënten met aandoeningen op het hele terrein van de interne geneeskunde. Een droge wond hoeft niet afgedekt te worden.

 • Maak hiervoor een afspraak bij de assistente.
 • Ook kan het zijn dat als gevolg van een complicatie een gesloten wondbehandeling vervangen moet worden door een open behandeling.
 • Bij een opengelaten wond geneest uw lichaam de wond zelf.
 • Voorbereiding Goede wondverzorging en hygiëne zijn belangrijke onderdelen voor de behandeling en genezing van uw wond.

In het ergste geval is een amputatie van teen of voet noodzakelijk. Bepaalde bewegingen kunnen dan spanning op de wond geven. Home Patintenzorg Folders Chirurgie Na een operatie, wond na operatie gaat niet dicht, agraves of steristrips verwijderd zijn en de wond helemaal dicht is. Roken zorgt voor vernauwing van de slagaders en kleine bloedvaatjes herstel nieuwe heup bij ouderen heeft een zeer nadelig effect op de wondgenezing.

Ga niet naar de sauna of in het zwembad totdat de hechtingen, algemeen. Dep de wond daarna voorzichtig droog met een schone handdoek. Buiten kantooruren kunt u contact opnemen met de huisartsenpost.

Maastricht UMC+ Academie

In alle gevallen is het gevoel om de druk tussen de onderlaag en uw huid waar te nemen verstoord of afwezig geweest. De informatie over wonden is gebaseerd op de wetenschappelijke richtlijn voor huisartsen de NHG-Behandelrichtlijn Traumatische wonden en bijtwonden. Bij de keuze van hechtmateriaal houden we rekening met de plaats en de grootte van de wond en het te verwachten aspect van het litteken.

Zet een afvalemmer of zakje erbij. U kunt hiervoor een eenvoudige pleister gebruiken of krijgt deze voorgeschreven. U mag na 24 uur douchen.

 • Gido 30.11.2020 18:14

  Bij een open wond mag u niet zwaar tillen of inspannen.