Hoe bereken je aantal procent van een bedrag

 • Abonneren
 • Aandeel

Een voorbeeld:. Op een zeker moment heeft het voertuig km afgelegd.

Hoe reken je uit hoeveel procent 2 bedragen van elkaar zijn? Voorbeeld één Een persoon heeft een maandelijks salaris van euro. Met een groet, Beert. Werkbladen Groep 8 Rekenen Gratis Download. Een vaste aanpak, met de verhoudingstabel , maakt het allemaal een stuk overzichtelijker. Beide methodes werken. Procenten uitrekenen is een belangrijke vaardigheid, die vaak goed van pas komt.

Je kan zowel een komma als een punt gebruiken als decimale afscheiding. Mijn naam, e-mailadres en site bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats.

Om 1 promille te berekenen moet je dus delen door Om nu te weten te komen hoeveel procent 6. Een procent is dus gewoon een breuk die altijd als noemer heeft?

Waarvoor zou je dit nu willen weten?

Breuken en procenten

Je ziet ook dat de helft gekleurd is, dus ½. Je ziet dat het gekleurde stukje 4 keer in het hele vierkant gaat. In de wiskunde is een percentage een gedeelte van De grafische rekenmachine …. In dit artikel gaan we een stapje verder.

Het gaat bij procenten berekenen maar om  3 soorten sommen. In een ander artikel hebben we al de basis van procenten berekenen behandeld. Hoeveel procent prijsstijging is dat.

De grafische rekenmachine …. Winst berekenen: eerst invullen wat je al weet en wat je moet uitrekenen de onderstreepte getallen? Dus de berekening had ook als volgt kunnen zijn:. Hij betaalt een huur van euro.

Procenten berekenen: de basis ….

Leren rekenen met procenten

Voor het rekenen kun je de rekenmachine  gebruiken! Per duizend dus. Verschil in procenten berekenen Procenten uitrekenen is een belangrijke vaardigheid, die vaak goed van pas komt. Geef een reactie Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Video toevoegen. Gerelateerde artikelen Hoe bereken je procenten met een verhoudingstabel. In een ander artikel hebben we al de basis van procenten berekenen behandeld. Lees hier meer over procenten berekenen met een verhoudingstabel. En dan is het simpel.

Word beter in de kernvakken en leer al je woordjes.

Een voorbeeld van de vraag die we hier behandelen: hoeveel procent is 20 euro van 50 euro? We zullen kijken of we dit artikel een keer kunnen aanvullen met meerdere oplossingen input is van harte welkom want we zijn ook druk bezig met veel nieuwe artikelen.

Als je kind in groep 7 met de procenten begint, leert het eerst bovenstaande percentages in combinatie met de breuken. Als je er vanuit gaat dat Het antwoord blijft hetzelfde.

 • Bij de tweede methode moet er vermenigvuldigd worden met een kommagetal, en ook dat kan lastig zijn.
 • Hij betaalt een huur van euro.
 • Hoe wordt het percentage berekend dat de reeds afgelegde afstand voorstelt in verhouding tot de totale afstand?
 • Dat hoeft niets te maken te hebben met rekenen op zich.

Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag. Werkbladen Groep 7 Rekenen Gratis Download. Oftewel 6 miljoen is 20 honderdsten van 30 miljoen. Voor hoeveel heeft hij hem verkocht. Hartelijke groet, Carola.

Omdat boven een breukstreep geen kommagetal mag staan. Hier zijn 25 hokjes gekleurd. In dit huizen bners laren leggen we uit hoe je met een verhoudingstabel kunt werken. Het is een goede manier om de informatie uit de som te ordenen.

Primary Menu

Oftewel 6 miljoen is 20 honderdsten van 30 miljoen. Deze gratis dienst laat u toe om procenten uit te rekenen. Je kan een komma of een punt gebruiken bij decimale getallen. In dit artikel Procenten: verschillende soorten sommen Breuken en procenten Problemen bij het uitrekenen van procenten Hoeveel is een bepaald percentage?

We zetten het weer in een verhoudingstabel. Dat is dus Een verhouding zegt niets over de grootte van de getallen.

 • Cian 27.12.2020 01:35

  We gaan door met het hierboven genoemde voorbeeld: hoeveel procent is 20 van 50? Om een bedrag te verhogen of te verlagen met een procent, definieren we: W1 : de startwaarde, die het basisbedrag is dat we willen verhogen of verlagen W2 : de eindwaarde, die het nieuwe bedrag voorstelt na de verhoging of de verlaging.

 • Hermien 23.12.2020 12:39

  Werkbladen Groep 7 Rekenen Gratis Download. Hier zijn 50 hokjes gekleurd.

 • Joe 20.12.2020 16:44

  Andere rekenproblemen spelen vaak mee:.