Hoe lang alimentatie betalen voor kind

 • Abonneren
 • Aandeel

Bemiddeling; zonder zouden we nu nog aan het sukkelen zijn. Je pakketkeuze: Bemiddeling Kids Vul hier onder jouw gegevens in, na ontvangst nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

In principe kan dat voordeel enkel worden toegekend aan de ouder bij wie de kinderen hun fiscale woonplaats hebben.

Alimentatie problemen Heeft u te maken met achterstallig onderhoudsgeld? Meer weten? Deze basisbijdrage is gebonden aan het indexcijfer van de consumptieprijzen van de maand die voorafgaat aan de maand waarin het vonnis dat de bijdrage van elk van de ouders bepaalt, wordt uitgesproken, tenzij de rechter er anders over beslist.

Veel mensen stellen de vraag of ze recht hebben op partneralimentatie. Co-ouderschap: hoe zit het met de alimentatie? Dus eten, drinken, kleding, kosten voor kinderopvang, zwemles, clubjes enz.

Je pakketkeuze: Online zelf doen Vul hier onder jouw gegevens in, na ontvangst nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op. Weet dat de Wet voorziet dat de alimentatiebijdrage steeds herzienbaar is in het belang van de kinderen. Wat hou ik over na een scheiding. Indien u nog in staat bent met uw partner een goed gesprek discussie mag. Je pakketkeuze: Online Plus Vul hier hoe lang alimentatie betalen voor kind het weer ibiza april mei gegevens in, na ontvangst nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

Wij helpen je graag!
 • Kies je voor online, dan kun je scheiden als het jou uitkomt. Daarnaast legt u vast hoe u elkaar informatie geeft over belangrijke onderwerpen en maakt u afspraken over de kosten van de verzorging en opvoeding kinderalimentatie.
 • De Scheidingsprof neemt het hele proces uit handen en zorgt dat u niets vergeet en volledig op de hoogte bent van alle on mogelijkheden.

Hoe kan ik alimentatie aanvragen? Dan ben je bij Neo Bemiddeling aan het juiste adres voor een constructief gesprek. Home » Alimentatiewijzer » Wat is alimentatie » Kinderalimentatie. In sommige gevallen wordt de kinderalimentatie ook nadat het kind de leeftijd van 21 jaar heeft bereikt voortgezet. Je pakketkeuze: Online Basis Vul hier onder jouw gegevens in, na ontvangst nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

Nadat de verdeling hoe lang alimentatie betalen voor kind de kosten heeft plaats gevonden kan bepaald worden welke ouder een bijdrage dient te leveren in de vorm van kinderalimentatie aan de andere ouder. Alimentatie problemen Heeft u te maken met achterstallig onderhoudsgeld. Deze basisbijdrage is gebonden aan het indexcijfer van de consumptieprijzen van de maand die voorafgaat aan de maand waarin het vonnis dat de bijdrage van elk van de ouders bepaalt, wordt uitgesproken, wat houdt dat in.

Heb je recht op subsidie! Daardoor konden wij ons concentreren op western union openingstijden amsterdam kinderen! Deze zorgkorting varieert van 5 tot 35 procent en is afhankelijk van het aantal dagen dat de kinderen bij jou zijn. In gemeenschap van goederen getrouwd. De rechter bepaalt de hoogte van het bedrag aan de hand van de Trema-normen die zijn ontwikkeld voor het eenduidig vaststellen van alimentatie.

Wanneer stopt de kinderalimentatie?

Je moet het bedrag dat wordt vastgesteld immers wel kunnen betalen. Er zijn echter ook nog andere redenen waardoor de betalingsverplichting kan eindigen. Wat is een ouderschapsplan? Inderdaad, leeftijd is geen element in de verplichting.

Ja, ik geef toestemming voor vrijblijvend contact voor juridische hulp! Hierbij kunt u onder andere denken aan: het inkomen nu en na de scheiding van beiden de kosten van de kinderen partneralimentatie verdeling van het vermogen verevening van pensioenen verdeling van verzekeringen U krijgt antwoord op al uw vragen, hoe lang alimentatie betalen voor kind.

Vaste prijs. U kan ook zelf een berekening maken via onderstaande link. Aan de hand van uw gehakt invriezen na aankoop gaan we het rapport samen invullen en zo ontstaat er voor beiden een beeld van de toekomst.

Alimentatie bepaald of afgesproken vanaf 1 juli 1994 tot 1 januari 2020

Duur partneralimentatie Voor de duur van partneralimentatie zijn de volgende wettelijke termijnen vastgesteld: — Voor een huwelijk met kinderen: maximaal 12 jaar — Voor een huwelijk zonder kinderen dat langer duurde dan 5 jaar: maximaal 12 jaar — Voor een huwelijk zonder kinderen dat korter duurde dan 5 jaar: net zo lang als de duur van het huwelijk zelf Deze termijnen gelden ook voor een beëindigd geregistreerd partnerschap. Bij voorkeur laten jullie een paar dagen tussen de ontvangst van het salaris en de dag van de storting van de alimentatie.

Dat is ook logisch. Zijn jullie getrouwd en gaan jullie scheiden, dan zijn jullie sowieso verplicht een officieel ouderschapsplan op te stellen. Dit is het geval wanneer de ontvangende partner gaat trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaat, duurzaam gaat samenwonen, zelf weer genoeg inkomsten heeft, of overlijdt.

 • Zijn er bijzondere omstandigheden, dan kunnen rechters besluiten van de alimentatieduur af te wijken.
 • Het gaat om volgende criteria: inkomsten van de ouders gewone kosten van het kind buitengewone kosten van het kind verblijfsregeling van het kind en de bijdrage in natura van elk van de ouders hoogte van het kinderbijslag en van andere sociale en fiscale voordelen inkomsten die elk van de ouders ontvangt uit het genot van de goederen van het kind het aandeel van elk van de ouders in de tenlasteneming van de kosten bijzondere omstandigheden De rechter moet bovendien in zijn vonnis verduidelijken op welke manier hij deze 8 elementen in acht heeft genomen.
 • Gaan u en uw partner uit elkaar en heeft u minderjarige kinderen?
 • Er valt ineens een heel inkomen weg.

Wanneer jullie kind minderjarig is dan beheren de ouders de kosten samen. Meer te weten komen over alimentatiegeld voor de kinderen, enzovoort, inclusief een rapport met alle berekeningen en advies omtrent de keuzes die u kunt of moet maken. De wet mbt. Uw echtscheiding wordt van A tot en met Z geregeld. Maar hoe lang heeft u recht op partner- en kinderalimentatie. De gewone kosten zijn alle gebruikelijke kosten met betrekking tot het dagelijkse onderhoud van het kind, hoe lang alimentatie betalen voor kind.

U kan ook zelf een berekening maken via onderstaande link Famifed - Federaal Agentschap voor de Kinderbijslag - Online berekeningsmodule kinderbijslag.

Tot wanneer alimentatie betalen: de wet toegelicht

De Scheidingsprof begeleid dit proces onafhankelijk voor u beiden en samen met u beiden. De plicht tot betaling van alimentatiegeld vervalt wanneer het kind een einddiploma bekomt van het hoger onderwijs en dit op basis van de overweging dat het op dat ogenblik beschikt over alle troeven om een toegang te krijgen op de arbeidsmarkt. Wij handelen de scheiding af zonder aanziens des persoons. Let wel, igv een werkloosheidsuitkering vervalt de onderhoudsplicht pas na de wachttijd.

In veel situaties bespreken de ouders met hun kinderen tot wat de kinderen zelf bereid zijn om via een studentenjob de totale kost te milderen. Meer info. Deze zorgkorting varieert van 5 tot 35 procent en is afhankelijk van het aantal dagen dat de kinderen bij jou zijn?

 • Tristan 30.12.2020 09:56

  Is uw ex-partner niet akkoord dan kan u voorstellen om een bemiddelaar in te schakelen. Klik hier om contact met ons op te nemen.

 • Louiza 26.12.2020 06:42

  De wet mbt.