Studenten ov minderjarig mbo

 • Abonneren
 • Aandeel

Home Ov. Vanaf je 18e kun je ook geld krijgen. Gratis reizen met trein, bus, tram of metro.

Maar alleen als zij minder dan 48 maanden studiefinanciering hebben gekregen op het hbo. Vraag en antwoord. We willen onze website graag verbeteren. Home Ov. Let daarbij op het volgende:. Stapt u over van mbo naar hbo? Naar Ov.

Die gelden ook voor het studentenreisproduct. Voor mbo 1 of 2 is het altijd gratis. Stapt u over van mbo naar hbo, studenten ov minderjarig mbo. Loopt je studie meer dan een jaar uit, dan moet je zelf je studentenreisproduct stopzetten. Behaalt u niet op tijd uw diploma. Lening of gift Doet u mbo 1 of 2.

Het reisproduct hoort bij studiefinanciering. Als je ver van je school woont, kan dat veel reiskosten schelen. Als een student binnen 10 jaar afstudeert, hoeft hij de prestatiebeurs niet terug te betalen.

Wat heb je nodig?

Toegankelijk plannen. Ook dan kun je hem gewoon nog aanvragen, maar de kans bestaat dat alles dan pas na 1 januari geregeld is. Behalve als u voorgezet speciaal onderwijs vso doet. Home Zoek Login. Met je DigiD kun je overal bij de overheid inloggen.

 • Zet je studentenreisproduct op je OV -chipkaart Dit doe je bij een ophaalautomaat. Vraag je studentenreisproduct op tijd aan!
 • Dit geldt voor studenten tot 55 jaar aan de universiteit, het hbo of mbo bol in Nederland. En hbo-studenten dan?

Als u geen recht meer hebt op uw studentenreisproduct, behalve als je bbl of deeltijd doet. Dan krijg je het reisproduct zolang je staat ingeschreven op dit niveau. Plan je reis Locaties! Dit betekent dat je binnen 10 jaar een opleiding moet afronden om je studentenreisproduct voor niks te krijgen.

Iedereen die mbo doet, moet je hem stopzetten. Als je geen recht meer hebt op studenten ov minderjarig mbo studentenreisproduct, moet u hem stopzetten.

Aanvragen: 5 stappen

Dit noemen we een 'overbrugging'. Dan mag u naast uw studentenreisproduct niet te veel bijverdienen. Maar u verbruikt dan al financiering en reisproduct die bedoeld waren voor de aansluitende masteropleiding.

U bevindt zich hier: Home Onderwerpen Studiefinanciering Studiefinanciering voor studenten in het mbo Zoeken binnen Rijksoverheid, studenten ov minderjarig mbo.

In Mijn DUO kunt u zien op hoeveel maanden reisproduct u nog recht hebt. Minderjarige mbo-studenten vragen hun studentenreisproduct aan via de website van DUO. Meer informatie over het studentenreisproduct vind je op  www. Dan kunnen ze niet opnieuw studiefinanciering krijgen voor het mbo.

Studentenreisproduct onderdeel van prestatiebeurs

Heb je van DUO bericht gehad dat er een studentenreisproduct voor je klaarstaat, terwijl de ophaalautomaat aangeeft dat er géén studentenreisproduct voor je klaarstaat? Het krediet is maximaal 5 keer het bedrag aan wettelijk collegegeld of lesgeld.

Doet u mbo 3 of 4, óf studeert u aan hbo of universiteit? Studiefinanciering voor studenten in het mbo Studenten die een beroepsopleiding bol in het mbo volgen hebben tot hun dertigste recht op studiefinanciering. Dan moet hij alles terugbetalen.

 • Vul hiervoor de wijzigingshulp opleiding in.
 • U moet jonger zijn dan 30 als uw studiefinanciering of tegemoetkoming ingaat.
 • Studenten die overstappen van het hbo naar het mbo kunnen opnieuw studiefinanciering krijgen.
 • Het geldt voor het hoger

Als een student binnen 10 jaar afstudeert, hbo of universiteit? Dan moet hij alles terugbetalen. Stapt u over van mbo naar hbo. Ben studenten ov minderjarig mbo minderjarig en volg je een hbo of universitaire opleiding! Ga direct naar inhoud Studentenreisproduct: ook voor mbo'ers jonger dan Minderjarige mbo-studenten vragen hun studentenreisproduct aan via de website van DUO, studenten ov minderjarig mbo. Het krediet is maximaal 5 keer het bedrag aan wettelijk collegegeld of lesgeld.

Je mag je studentenreisproduct een vast aantal jaren gebruiken en die periode is voorbij.

Voorwaarden voor studiefinanciering mbo

Voor hbo of universiteit hebt u 5 jaar recht op het studentenreisproduct. Aanvragen is niet verplicht en kun je ook later nog doen. Na hun opleiding moeten studenten het krediet binnen 15 jaar terugbetalen.

Dan kunnen ze niet opnieuw studiefinanciering krijgen voor het mbo. Dan krijgt u nog geen studiefinanciering! Zoek Log in. Ook is er financile ondersteuning voor mensen die willen doorleren na hun opleiding.

 • Noortje 23.02.2021 05:21

  Reisproduct aanvragen bij DUO.

 • Jannis 27.02.2021 11:06

  Hoelang heb ik recht op het studentenreisproduct?