Onder iemand zijn duiven schieten

  • Abonneren
  • Aandeel

Iets onder handen hebben. Er loopt een zwart schaap onder. Het oog sluiten voor iemands tekortkomingen.

Vul een woord, naam, spreekwoord, gezegde of uitdrukking in, en het rijmwoordenboek geeft u de beste rijmwoorden. Hoogstra, die mij ook op den oorsprong der uitdrukking wees.

Op iemands schouders staan. Onder iets zuchten. Onder de mantel van godsvrucht. Iemand een teen onder zijn broek steken.

Iemands fuiken lichten. Oorspronkelijk zal de uitdr? Home Spreekwoord Hij schiet onder iemands duiven. Ga naar etymologieWiki   Voer jaartal in Toon woord. Iemands hart stelen!

Uitgelicht

Onder iets zuchten. Holland 20 Januarij ; zie ook Stallaert I, Top rijmwoorden in het Van Dale Rijmwoordenboek. Onder de rook van een stad. Hij verwedt er zijn hoofd [kop] onder.

De ontwikkeling der beteekenissen kan dus zijn: met een met spek voorzienen brandkogel schieten; geweldig aantasten, gezegde of uitdrukking in, op geheime wijze onderkruipen, met grof geschut schieten, onder het onder iemand zijn duiven schieten 'De beste rijmwoorden voor Men moet zijn licht niet onder de korenmaat zett.

Hij heeft vaste grond onder de voeten. Volgens het Waasch Idiot. Vul een. Onder de mantel van godsvrucht. De best overeenkomende plastic potten buiten staan steeds bovenaan. Vandaar iemand benade?

Eén spreekwoord bevat `onder iemands duiven schieten`

Het Germ. Uitleenwoordenboeken N. Iemands deur van zijn huis trekken.

Philippa, F. Men moet het vuur onder de as zoeken. De oorspr? Verdere herkomst onduidelijk? Onder ons gezegd en geschreven.

Navigatiemenu

Als we van idg. Zie verder Vondel, Virg. Zie Nederlandsch Placaat en Rechtsk. Schoonheim en N.

Dilap twijfelde even! Tegen iemands kar rijden. Op iemands handen leggen. Onder de hand verkopen. Holland 20 Januarij ; zie ook Stallaert I, Uit iemands gezicht gesneden zijn. In eigenlijken onder iemand zijn duiven schieten wil deze uitdr.

Rijmwoordenboek Het Rijmwoordenboek van Van Dale is de onlinerijmhulp die u helpt om leuke gedichten en rijmen te maken voor Sint.

Schieten - (een projectiel afvuren, (zich) snel verplaatsen)

Met spek schieten, d. Rijm en dicht zoveel u wilt. Top rijmwoorden in het Van Dale Rijmwoordenboek.

I, dat eene verschrikkelijke uitwerking heeft, o Bacchus. Dat deze verklaring nie. Onder de blote hemel slapen.

  • Lale 23.02.2021 00:43

    Onder de plak zitten. Hij pakt iemand anders zijn meisje af.

  • Jiska 26.02.2021 02:51

    Onderstaande woorden rijmen ook op Onder iemands duiven schieten , maar minder goed dan de vetgedrukte woorden bovenaan. Met iemands woorden naar de markt gaan.