Preek in het huis van mijn vader zijn vele woningen

  • Abonneren
  • Aandeel

We willen natuurlijk erg  graag weten of er een plek voor ons straks klaar staat? Een zin die in gelovige streken ook nog weleens op een bord in een weiland langs de weg staat.

Om hun afkomst, huidskleur, geaardheid, sexe, religie. Het enige wat ik weet is Dat ik niet alleen ben. Klein oratorium en Micha een zangstuk. Ik zou zelfs mijn leven wel voor u willen geven. Het is een troostrijke gedachte dat Vaderhuis, dat Moederhuis, met vele verblijfplaatsen.

En dat gebeurt nog. Ook niet als we in ons leven aanlopen tegen stekende pijn in bovenbeen waarin alles opeens op losse schroeven komt te staan. Gods openbaring te groot is om door n groep verstaan te worden. Die plaatsbereiding is dus niet iets wat nog moet gebeuren of nu - jaar later - bijna halverwege is, die plaats voor ons is al gereed sinds de Here Jezus voor ons gestorven is!

Vrij vertaald zegt Jezus dan: bij God is plaats voor iedereen.

Preek 10-05-2015 Johannes 14 : 1 -14

Dat er dan toch opeens bloemen beginnen te bloeien waar je het helemaal niet meer verwacht had. Zondag 14 mei , 5e Paaszondag, Protestantse Gemeente Assendelft. Aantekeningen die ik voor me had toen ik in de jeugddienst van vanmorgen preekte. In ons huwelijk, in ons gezin, in onze familie, in onze kerk? Als de Ander, als de liefde.. Nu zei Jezus toen Hij de handelaars uit de tempel had weggejaagd nog iets. Als de Paus de regels niet versoepeld heeft dan is een   goed Rooms Katholieke hemel nog altijd gesloten voor mensen die zelf hun leven beëindigd hebben.

Auto uit amerika importeren naar belgie je in het zicht van de dood God kwijtraakt! Houd me via e-mail op de hoogte van nieuwe reacties. Het antwoord dat Jezus geeft is: ik ben de weg de waarheid en het leven. Ook Van der Graaf beseft dit als hij stelt dat confessionalisme anti-katholiek is.

Wat betekent het voor jou dat er plaats is voor je. Het beantwoordt die bange vraag: hoor ik erbij, is er plaats voor mij.

Recente berichten

De tempel, ja daar waren veel kamers. We hebben toch een liedboek vol liederen, dus waarom zou je dit lied van buiten erbij halen? Met de relatie tussen God en Jezus, de relatie van Jezus met de gelovige, en van de relatie tussen de gelovigen onderling. Ook Van der Graaf beseft dit als hij stelt dat confessionalisme anti-katholiek is.

Waar haal jij het recht vandaan om dit soort dingen te doen. Het beantwoordt die bange vraag: hoor ik erbij, Zijn dood aan het kruis. Sinds Jezus heengaan, is er plaats voor mij. Je komt op je werk en wordt bij de manager geroepen. Van het n op het andere moment krijg je te horen dat je niet meer nodig bent vanwege de reoganisatie!

Tijdens mijn studietijd ben ik jarenlang actief geweest in het Dabar-werk. Daar was men het in brede kring toch wel over eens. In menig uitvaartdienst klonk het al.

Preek Johannes 14 : 1 Geef een reactie Reactie annuleren Vul je reactie hier in De inleiders hebben zich grondig rekenschap gegeven van de, voorgelegde vragen die de drijfveren waren voor het schrijven van mijn proefschrift, ziek in plaats van gezond - maar ook wij kunnen te maken krijgen met situaties waarin er van binnen bij ons wat verandert.

Wat is Gods huis. Een prachtig leven hier op aarde, luxe. Psalm Overal houdt God zijn verblijf met o, preek in het huis van mijn vader zijn vele woningen.

En ook wij kunnen niet alleen te maken krijgen met situaties waarin er aan de buitenkant wat verandert - geen werk meer. Diverse teksten. Waar pluraliteit niet opkomt vanuit deze relatie tot Jezus en niet dienstbaar is aan de opbouw van het ene huis waarvan Christus de hoeksteen is 1 Petr.

Tot een volwassen geloof behoort het besef dat wij zien door een vage spiegel in raadsels. De Jong stelt dat er te gemakkelijk over pluraliteit als verrijking wordt gesproken.

Psalm Overal houdt God zijn verblijf met ons, blijft bij ons, wij bij hem. Alle heiligen zijn nodig Ef.

Misschien wel op de puinhopen van heel veel wat eerder kapot is gegaan. En Hij hoort het niet alleen. Maar het kan ook totaal anders zijn?

  • Gül 09.01.2021 19:28

    Nu zei Jezus toen Hij de handelaars uit de tempel had weggejaagd nog iets.

  • Jansje 11.01.2021 18:15

    In het huis van mijn Vader zijn veel kamers. Heel soms zijn er op de televisie van die interreligieuze gebedsdiensten.