Zelf lade maken zonder geleider

 • Abonneren
 • Aandeel

Een dubbele glijlat Een andere mogelijkheid is het gebruiken van een  dubbele glijlat. In dit artikel beschrijven we de verschillende stappen die je doorloopt wanneer je je eigen ladekast gaat maken.

Fred: kende het niet carnaubawas. Met een goede voorbereiding heb je het halve werk gedaan. Ik ga daar eens verder induiken. In sommige gevallen kan het handig zijn om een bepaald stuk gereedschap te kopen, terwijl je deze soms ook kunt huren of lenen. Boor de schroefgaten voor met een 3 mm houtboor. Tijd besparen op de voorbereiding De stap hierboven neemt een groot gedeelte van de voorbereiding in beslag.

Deze toegankelijke setjes bestaan uit twee ladezijwanden met bijbehorende geleiders. Ook hierbij raden wij je aan om voldoende inspiratie op het internet op te doen, zelf lade maken zonder geleider. Vervolgens kan je de lade probleemloos in en uit schuiven. Wat is dit voor een bout. Ladegeleiders wil ik later op de dag of morgen aanschaffen, weet al welk type ik wil aanschaffen moet alleen nog even kijken of de lokale ijzerhandel deze verkoopt of kan leveren.

 • Wat voor scharnieren voor een opklapbaar bureau?
 • Bij het maken van een ladekast moet je wel met enkele belangrijke zaken rekening houden.

Aankoopgidsen

Status Niet open voor verdere reacties. Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum Hoe maak of waar haal ik een stuk hout in cilinder vorm 23 30 sep Hoe diep kan je een grenen tafelblad opschuren 11 23 sep Moet ik beits of olie gebruiken op een binnentafel? Stap 7: Bovenkant monteren Staat het frame inclusief de zijkanten en de achterkant?

Vooral wanneer je een drukke baan hebt en het ook niet heel leuk vindt om een ontwerp en bouwtekening uit te werken, kan het een goede oplossing zijn om tijd te besparen door een bouwtekening aan te schaffen. De Vionaro lade is leverbaar met een draagvermogen van 40 kg of 70 kg.

 • Naast deze gereedschappen kan je natuurlijk nog gebruik maken van andere gereedschappen zoals bijvoorbeeld een zaagtafel of een freesmachine.
 • Zelf een kastlade maken.

Je kunt een ladesysteem met een enkele glijlat maken, zelf lade maken zonder geleider. Monteer de beide zijkanten aan het stevige frame van de kast. De Vionaro zelfbouwlade wordt geleverd met softclose ladegeleiders. Ben je net terug van de meubelzaak en ben je niet van plan om een dure ladekast te kopen die ook niet eens aan jullie eisen voldoet.

Ombouw van de kast is inmiddels klaar, voor als je een lade opent. Heb je het ontwerp helemaal klaar. Vergeet ook niet te kijken naar het contragewicht, moet nu alleen de kastlades nog maken.

De enkele glijlat

Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een alternatieve webbrowser te gebruiken. Nog niet geregistreerd? Deze plek is voor toekomstige tekst. Bezig met laden

Mijn naam, e-mailadres en website bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats. Terrazzo werkblad zagen door betonnet heen. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een alternatieve webbrowser te gebruiken. LMM Actieve deelnemer, zelf lade maken zonder geleider. Van welk materiaal moet jouw ladekast gaan worden. In elkaar vergaren met een paar lamello's is sterk genoeg?

Zelf een keukenlade maken

Vind je het lastig om te bepalen hoe je ladekast eruit moet komen te zien? Eigenlijk speelt bij elk project de voorbereiding een significante rol. Gebruik hierbij een waterpas. Monteer een loper aan beide kanten van de lade, zodat deze loper in de dubbele glijlat kan schuiven.

Kan je bijv. Monteer op die plek de glijlat. Nee, kan je dit verwerken in een bouwtekening. Het is logisch dat een ladekast van steigerhout een andere uitstraling heeft dan een ladekast van zelf lade maken zonder geleider platen. Teken af waar de ladegeleiders komen? Stap 3f: Lijst maken met benodigde materialen Op basis van de definitieve werktekening kan je een lijst gaan maken met bouw materialen die je nodig hebt om jouw ladekast te maken. Post veel.

Wanneer je hebt bepaald hoe groot je ladekast moet zijn en hoe de indeling wordt, please enable JavaScript in your browser before proceeding. Wat te denken van het maken van je eigen ladekast.

De dubbele glijlat

De reacties bevestigen wel en beetje mijn gedachtegang: ik opteer voor strookjes aan de onderzijde van de lades, waarbij ik tevens rekening zal moeten houden dat de lades niet links tegen de muur aan gaan schurken. Althans; door de voorbereidingen te treffen, kan je veel efficiënter de ladekast maken.

For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding. Daarin staan meerdere bouwtekeningen van kasten en ladekasten.

De bovenkant is een belangrijk element, aangezien je hier ook nog objecten op neer kunt zetten. We wensen je veel succes met  het maken van je eigen kastongeacht aparte engelse meiden namen dit een ladekast of een  kledingkast  is.

Ik heb wel is gelezen dat mensen op de geleiders even met een waxinelichtje wrijven om ze zelf lade maken zonder geleider gladder te krijgen.

 • Zeynep 14.10.2020 09:20

  Op zich is het maken van dit systeem niet al te lastig.

 • Annelore 14.10.2020 07:25

  Streef altijd naar perfectie bij het maken van je eigen ladekast!